EU:n kulttuurin ja luovan alan keskus perustetaan Suvilahteen

Kiinteistö Oy Kaapelitalo on pääpartnerina mukana Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin (EIT) kulttuurin ja luovien alojen yhteisön hallinnoinnin voittaneessa konsortiossa. Voittaneen ehdotuksen Pohjois-Euroopan keskus sijoitetaan yhtiön tiloihin Helsingin Suvilahteen.

Muut keskukset sijoittuvat Amsterdamiin, Barcelonaan, Bolognaan, Košiceen ja Wieniin. Ne tuovat yhteen alueensa luovan alan toimijoita koulutuksen, tutkimuksen ja yritystoiminnan piiristä. Yhteisön toiminta käynnistyy kevään 2023 aikana. Sen kautta kanavoidaan satoja miljoonia euroja EU-rahoitusta kulttuurin ja luovien alojen innovaatiotoimintaan.

- On upeaa saada EIT:n kulttuurin ja luovan alan keskus Helsinkiin! Voimakkaasti kehittyvä Suvilahti on jo nyt luovan alan keskittymä. Suvilahti tarjoaa uuden keskuksen toiminnalle hedelmällisen maaperän, ja keskus puolestaan tekee Suvilahdesta entistä kansainvälisemmän, hakuprosessissa alusta asti tiiviisti mukana ollut Kiinteistö Oy Kaapelitalon toimitusjohtaja Kai Huotari kertoo.

EIT:n englanninkielinen tiedote on luettavissa tästä osoitteesta: eit.europa.eu/news-events/news/multi-million-euro-partnership-culture-and-creativity-launched-eit-culture.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kai Huotari, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, kai.huotari(at)kaapelitehdas.fi, puh. 050 384 1557

Kuva: Suvilahden kulttuurikeskus, Kuvio Oy