Tietoa

Suvilahden kulttuurikeskus on entinen sähkövoimala ja kaasulaitos, jonka ovat ottaneet omakseen monenlaiset kulttuuritoimijat. 

Suvilahti on jatkuvasti muuttuva ainutlaatuinen teollisuusmiljöö: vähintäänkin alueen graffitiseinä on joka päivä eri näköinen. Suvilahdessa tuotettiin kaasua ja sähköä kaupunkilaisille, kunnes 2000-luvulla energian muoto vaihtui kulttuuriin. Suvilahden ovat ottaneet omakseen monet kulttuuritoimijat sekä suurten yleisötapahtumien ja festivaalien järjestäjät.

Suvilahden entisen sähkövoimalan ja kaasulaitoksen alueeseen kuuluu yhdeksän rakennusta; Voimalaitos, Makasiini, Tiivistämö, Puhdistamo, Konttori, Kojehuone, Mittarikorjaamo, Porttirakennus ja Valvomo sekä 2,5 hehtaaria piha-aluetta.

Kaupungin maamerkeiksi muodostuneet teräksinen ja tiilinen kaasukello ovat Helsingin kaupungin hallinnassa. Tiilinen kaasukello on peruskorjattu ja teräksisen kaasukellon korjaustöiden suunnittelu on aloitettu. Kunnostaminen mahdollistaa kaasukellojen muuntamisen myöhemmin kulttuurikäyttöön.

Alueella on pysyvä graffitiseinä, joka sijaitsee Helen Sähköverkon sähköaseman ympärillä. 

Planet Suvilahti on Suvilahden vuokralaisten itse vuosittain järjestämä tapahtuma, jossa alueen toimijat esittelevät toimintaansa ja kutsuvat helsinkiläiset viihtymään ja juhlimaan. Tapahtuma järjestetään yleensä Taiteiden yön aikaan.

Suvilahdessa vuokralaisia löytyy valokuvaajista panimobaariin ja keikkapaikoista sirkuskouluihin. Tilojen remontoinnin edetessä alueelle odotetaan lisää ympärivuotista yleisölle avointa toimintaa. 

Sijainti paraikaa rakentuvan uuden Kalasataman alueen keskellä tarjoaa Suvilahdelle ainutlaatuisen tilaisuuden muodostua alueen luontevaksi kohtaus- ja ajanvietepaikaksi.

Helsingin kaupungin omistama Kiinteistö Oy Kaapelitalo on hallinnoinut Suvilahden aluetta vuoden 2008 alusta lähtien. Yhtiö peruskorjaa ja vuokraa vanhoja teollisuusrakennuksia taiteen, kulttuurin ja luovan alan tarpeisiin.