Suvilahden graffitiaidan avajaiset ja maalauskilpailu

Energiakenttä
|
25.5.2019

SUVILAHDEN GRAFFITIAIDAN AVAJAISET JA MAALAUSKILPAILU
25.5.2019, Energiakenttä, Kattilahallia (Voimalaitos, rakennus 1) vastapäätä, Suvilahti

Suvilahden uusi graffitiaita sijaitsee Helen Sähköverkon vuonna 2018 valmistuneen sähköaseman ympärillä. Aita on 100 metriä pitkä ja 3 metriä korkea. Aidan avajaisia juhlitaan Helen Sähköverkkojen järjestämällä graffitikilpailulla sekä koko perheen työpajoilla.

Suomalaisen katutaiteen huippunimet saapuvat avajaisiin kisaamaan luovuudessa ja maalaustaidossa. Tule seuraamaan kun Trama, Elisabeth Vesanto & Pia Iiramo, Who Mans -taidekaksikko, Konsta Ojala, Alan Kuivanen ja Antti Turku ottavat toisistaan mittaa! Jokainen taiteilija toteuttaa aitaan teoksen Pidetään huolta toisistamme -teemalla.

Paras kuva ja 1000 € pääpalkinnon saaja selviää yleisöäänestyksellä. Parhaan kuvan äänestys avautuu Helen Sähköverkon verkkosivulla tapahtumapäivänä, ja jatkuu 3.6. asti.

Letkeän kisatunnelman takaavat Bassoradion DJ Herkules ja DJ Kerijaakko. Nappaa kaverit mukaan ja tule fiilistelemään elävää kaupunkia ja loistavaa musiikkia! Avajaisissa on lisäksi lapsille luvassa oma maalauspiste. Säävaraus.

Suvilahti on lauantaina täynnä tapahtumia: alueella järjestetään myös Siivouspäivä, Helsinki Bike Show 2019 ja motoristiharrastajien rompetori sekä Suvilahti DIY:n skeittirampin maalausta.

Avoinna:
Klo 9-16

Vapaa pääsy!

Avajaisten jälkeen Suvilahden graffitiaita on jatkuvasti muuttuva teos, johon jokainen on tervetullut osallistumaan. Uuden aidan avaamisen myötä Suvilahden alueen katutaidekulttuurin säännöt muuttuvat. 25.5.2019 alkaen ainoa luvallinen graffitien maalauspaikka on uusi aita. Alueen rakennukset ja pinnat tullaan puhdistamaan graffiteista, eikä esim. kaasukellojen työmaa-aitaan tai teräksisen kaasukellon ole luvallista maalata. Tavoitteena on keskittää katutaide sille varattuun paikkaan ja pitää historiallisesti arvokkaat rakennukset vapaina maalista.

helensahkoverkko.fi/graffiti