Open House Helsinki: Suvilahden tiilinen kaasukello

Tiilinen kaasukello
|
16.18.5.2024

Open House Helsinki haluaa herättää keskustelua rakennetusta ympäristöstä sekä edistää kiinnostusta arkkitehtuuriin, laajentaa yleisön tietoisuutta rakennetusta ympäristöstä ja luoda mahdollisuuksia tutustua arkkitehtuurin, insinööri- ja kaupunkisuunnittelun ja muotoilun esimerkkitapauksiin. 

Tule tutustumaan Suvilahden tiiliseen kaasukelloon!

Suvilahden kaasukellot (arkkitehti Selim A. Lindqvist, insinööri Jalmar Castrén) ovat monelle kaupunkilaiselle tuttu maamerkki itäisen kantakaupungin kainalossa. Kaasukellot rakennettiin osaksi Suvilahden kaasulaitosta 1900-luvun alkuvuosina, ja niitä käytettiin hiiltä polttamalla valmistetun kaupunkikaasun varastointiin. 

Kaasukelloja on kaksi; pienempi ja ulkoa rapattu tiilinen kaasukello sekä suurempi ja avonaisempi teräksinen kaasukello. Tiilinen kaasukello on peruskorjattu ja teräksisen kaasukellon korjaustyöt on juuri aloitettu. Kunnostaminen mahdollistaa kaasukellojen muuntamisen myöhemmin kulttuurikäyttöön.

Open House Helsinki -kierroksella pääset tutustumaan vuonna 1910 valmistuneen tiilisen kaasukellon upeaan ja korkeaan sisätilaan sekä saat tietoa Suvilahden teollisesta historiasta!

Vetäjinä toimivat Suvilahden kiinteistöpäällikkö Jouni Kärki, Suvilahden yhteisömanageri Anni Sundell sekä Helsingin kaupunginmuseon arkkitehti Mikko Lindqvist. Kierros on suomenkielinen.

Kierrokset:
To 16.5. klo 16 Anni Sundell & klo 17 Jouni Kärki
Pe 17.5. klo 14 Anni Sundell & klo 16 Mikko Lindqvist
La 18.5. klo 12 Mikko Lindqvist & klo 13 Jouni Kärki

Kierrokset ja tapahtumat ovat osallistujalle ilmaisia. Kierrosten osallistujamäärä on rajoitettu ja osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautuminen avautuu tiistaina 23.4.2024 ja ohjeet ja linkki ilmoittautumiseen löytyvät kunkin tapahtuman kohdalta: openhousehelsinki.fi/portfolio/suvilahden-tiilinen-kaasukello.

openhousehelsinki.fi
suvilahti.fi/tietoa