Helsingin juhlaviikot: UXO

Kattilahalli
|
30.8.1.9.2019

HELSINGIN JUHLAVIIKOT: UXO
30.8.-1.9.2019, Kattilahalli, Voimalaitos (rakennus 1), Suvilahti

UXO on englanninkielinen lyhenne sanasta unexploded ordnance. Termi tarkoittaa räjähtämättömiä pommeja, kranaatteja ja miinoja, jotka säilyvät maaperän sisällä räjähdysalttiina jopa vuosikymmeniä laukaisemisensa jälkeen.

Räjähtämättömien pommien tavoin nykytodellisuus on täynnä selittämätöntä uhkaa, jolle ei ole yhtä selkeää syytä. Elämme jatkuvaan kasvuun perustuvassa talousjärjestelmässä kuumenevalla planeetalla, ja tulevaisuus näyttäytyy vuoroin teknologisten utopioiden, vuoroin lähestyvien katastrofien valossa. Kiihtyvässä poliittisessa ilmapiirissä konfliktit ketjuuntuvat arvaamattomalla tavalla, eivätkä yhteiskunnalliset jännitteet pääse koskaan täysin purkautumaan. Hypernormalisoituneessa mediatodellisuudessa se, mikä äsken oli poikkeuksellista, on nyt jo uusi normaali. Miltä jatkuva kiihtyminen kuulostaa ilman näköaistin välittämää visuaalista kuvatulvaa?

UXO on nykymusiikkia ja esitystaidetta yhdistävä kokemuksellinen ääniteos, joka koetaan täydellisessä pimeydessä. Elektroakustisen teoksen esittävät Awake Percussion -lyömäsoitinkvartetti ja kuoro yhdessä live-elektroniikan kanssa.

Esitykset:
Pe 30.8. klo 20
La 31.8. klo 16 & 20
Su 1.9. klo 20
Suositusikäraja 16 v.
Kesto n. 1 h, ei väliaikaa

Liput:
Alk. 17,50 € / 28 €, www.ticketmaster.fi

Sävellys ja äänisuunnittelu: Walter Sallinen
Libretto ja dramaturgia: Klaus Maunuksela
Äänisuunnittelu ja -tekniikka: Kaj Mäki-Ullakko
Lavastus ja tilasuunnittelu: Jyri Sucksdorff
Kapellimestari: Taavi Oramo
Awake Percussion: Petteri Kippo, Lauri Pekkarinen, Jerry Piipponen, Walter Witick
Tukijat: Koneen Säätiö, Helsingin juhlaviikot, Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahasto, Majaoja-säätiö, Svenska Kulturfonden, Musiikin edistämissäätiö, Taiteen edistämiskeskus

helsinkifestival.fi

Kuva: Helsingin juhlaviikot