Olet täälläTapahtumia / Oranssi ry: Joulukuun tapahtumat

3.19.12.2018
Valvomo

ORANSSI RY: JOULUKUUN TAPAHTUMAT
3.12.-19.12.2018, Oranssi ry, Valvomo (rakennus 11), Suvilahti

Oranssi ry on nuorten omaehtoiselle kulttuuri- ja asumistoiminnalle perustuva kansalaisjärjestö, jonka juuret ovat 1990-luvun talonvaltausliikkeessä. Kaikki tapahtumat Oranssilla ovat ikärajattomia ja päihteettömiä.

Eikä sitten mittään syrjintää tai rasismia tai seksismiä tai puoluepolitiikkaa tai tuputtamista kiitos. Tiloissa kunnioitetaan jokaisen itsemääräämis- ja määrittelyoikeutta - kunnioita sinäkin! Tee-Se-Itse! Cash only!

Tarkemmat esteettömyystiedot: Sisäänkäynti Oranssille on esteetön, ja esteetön WC löytyy. Tapahtumatila on kokonaan esteetön, ja siinä mahtuu liikkumaan myös isommilla apuvälineillä. Pienempään takatilaan, joka toimii toisinaan mm. kahviona, saa rampin sisäänkäynnin kynnykselle. Vessat ovat sukupuolineutraaleja.

Ke 6.12. Katumessut 2018
Klo 12-17
Monelle jo perinteiseksi itsenäisyyspäivän viettotavaksi muodostuneet Katumessut tulevat jälleen! Jo 10. vuotta järjestettävä tapahtuma rakentuu tänä vuonna uuden tuotantotiimin voimin Suvilahteen, Oranssi ry:n tiloihin. Tapahtuma on kaikille avoin, päihteetön katutanssi- & -kulttuuritapahtuma. Missiona on suomalaisen katutanssikulttuurin ja yhteisöllisyyden kasvattaminen, halu kannustaa ihmisiä verkostoitumaan, ehkäistä syrjäytymistä sekä kannustaa liikuntaan - tekemällä sen vielä yhdessä!

Liput 5 € (maksetaan ovella, varaathan mukaan käteistä). Perinteitä kunnioittaen tapahtumasta löytyy katuvaatekirppis, missä pääsee tekemään löytöjä koko tapahtuman ajan.
Tapahtuma Facebookissa 

To 13.12. Vaikuttava Nuori: Vastamainos-paja
Klo 16.30-20
Osuuko silmääsi mediassa ja kaupungissa häiritseviä mainoksia, jotka ovat mielestäsi haitallisia? Tässä pajassa opitaan, miten voit häiritä takaisin vastamainosten avulla! Vastamainokset ovat yksi kulttuurihäirinnän muoto. Kulttuurihäirintä on taiteen ja kansalaisaktivismin rajalla tapahtuvaa toimintaa, joka haastaa yhteiskunnan valtarakenteita. Pajan ohjaavat yhdessä Jari Tamminen  (toimittaja, Häiriköt-päämajan pääjohtaja) ja Eeva Kemppainen (FM, globaalikasvattaja.

Liput: Paja on maksuton, kahvi- ja teetarjoilusta vapaaehtoinen maksu.
Ilmoittautuminen: Oranssin Liisalle toiminnanjohtaja(at)oranssi.net tai tekstiviestillä puh. 044 700 5666. Kerro viestissä nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.
Tapahtuma Facebookissa
 
Ke 19.12. Virtuoosiklubi – Joulukuu
Klo 19-21
Joulu on lähellä ja on aika rentoutua ja unohtaa arjen stressi. Joulukuussa Virtuoosiklubin lavalle nousee jälleen kaksi improryhmää! Tällä kertaa Virtuooseille pitää seuraa improryhmä Naamat. Tapahtumassa on lyhyt väliaika ja kahvio on auki ennen klubin alkua sekä väliajalla.

Liput 5 €, vain käteinen.
Tapahtuma Facebookissa

Muu avoin toiminta:

Maanantaisin 3.12.-17.12. Maanantaikahvila HAPPY MONDAYS
Klo 15-21
Maanantaikahvila HAPPY MONDAYS on Oranssin ja Loukon yhteinen kahvila ja perustettu parempien maanantaiden puolesta. Vegaaninen kahvila toimii kolehtiperiaatteella - maksa jos voit! Kahvilan ohessa on joka viikko vaihtuvaa ohjelmaa, johon saa osallistua jos huvittaa. Osallistuminen on aina maksutonta, ja talo tarjoaa materiaalit. Kahvilaa varten on kerätty Hyvin Pieni Zine Kirjasto, jota voi lukea paikan päällä ja halutessaan kartuttaa omilla pienlehdillä tai sarjakuvilla. Asiaton oleskelu sallittu!

Joulukuun Happy Mondays -ohjelmassa:
3.12. Ompelutyöpaja & Sirpa Kampaa
10.12. Kino Euphorian kauhulyhäreitä & Radikaalit Ristipistot
17.12. Maanantaikahvilan päättäjäiset ja Pikkujoulut
Tapahtuma Facebookissa

Tiistaisin 4.12.-18.12. Oranssin avoimet sirkustreenit
Klo 18-21
Oranssin sirkustreenit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia tapahtumia. Omia välineitä suositellaan tuomaan mukaan, mutta jos et omista, niin tule silti rohkeasti paikalle ja kysy lainaan. Mitäänhän ei ole pakko tehdä, eikä sitoutua mihinkään, joten älä epäröi ja tule messiin!
Lisätiedot: leo.kaipiainen(at)sirkusmagenta.fi.
Tapahtuma Facebookissa