Olet täälläTapahtumia / Helsinki-päivä: Planet Suvilahti

12.6.2016

HELSINKI-PÄIVÄ 12.6.2016: PLANET SUVILAHTI
12.6.2016, Suvilahti

Helsinki-päivänä 12.6.2016 Planet Suvilahti tarjoaa löytöretken Suvilahteen, avoimia ovia, taidetta, sirkusta, ruokaa ja juomaa!

Vanhan sähkövoimalan ja kaasulaitoksen rakennukset ja piha-alueet heräävät eloon, kun alueen vuokralaiset esittelevät toimintaansa ilmaistapahtuman aikana. Pääset kurkkimaan tiloja opastuskierroksilla ja näkemään kaiken sen taiteen ja kulttuurin kirjon, joka Suvilahden kulttuurikeskukseen on pakkautunut.


TAIDETTA JA ESITYKSIÄ:

Make Your Mark Gallery: Juho Toiskallion näyttely
Klo 12-16, Puhdistamo, rakennus 6
Taiteesta pääset nauttimaan Make your Mark Galleryssä, jossa on esillä Juho Toiskallion näyttely. Samalla sinulla on mahdollisuus ostaa spraymaaleja ja luoda omaa taidetta alueen graffitiseinälle.

Magito Gallery: pop-up
Klo 12-19, Konttori, rakennus 7
Pop-up Magito Gallery esittelee visuaalista taidetta päivän aikana.

Cirko - Uuden sirkuksen keskus ja Sirkus Magenta: kursseja ja avoimia ovia
Klo 14-15 / 15-16 / 16.-17.30, Kojehuone, rakennus 8

Sirkustelun makuun päsäet tutustumaan Cirkon ja Sirkus Magentan kanssa Kojehuoneessa ja sen pihamaalla.
- Vipulautakurssin avoimet ovet klo 14-15 Solmu-salissa. Voit tulla myös vain katsomaan treenejä!
- Social eMotions -tanssitreenit klo 15-16 Maneesi-salissa.
- Tule mukaan kaikille avoimeen sirkustyöpajaan klo 16-17.30, Cirkon edessä pihalla tai sateen sattuessa sisällä Solmu-salissa.

Jon Irigoyen: videoteos "SCARS"
Rauni Hulke: maalauksia
Tiivistämö, rakennus 5
Jon Irigoyen Pikseliähkystä tuo Tiivistämön lämpiöön videoteoksensa, ja Rauni Hulke maalauksiaan.


MUUTA MAHTAVAA:

Mad House Helsinki: kakkua ja saunaa
Klo 12-19, Huilaamo, rakennus 9
Kaasusaunat ovat avoinna yleisölle, ja se on harvinaista se! Mad House Helsinki Staff hemmottelee kakulla ja saunottaa yleisöä lempeästi koko päivän ajan. Myös performatiivisia ohjelmanumeroita saattaa tapahtua. Ota oma pyyhe mukaan, ja halutessasi uimapuku. Saunoja on kaksi, joista toinen on sekasauna, ja toinen on varattu naisille.

Oranssi: askartelua, työpajoja yms.
Klo 12-19, Valvomo, rakennus 11
Koko perheen meininkiä on tarjolla Oranssilla, mistä löydät askartelua, työpajoja, pillimehua ja pienihmisillekin sopivaa tanssahtelua.

Suvilahden skeittiparkki: Suvilahti DIY-DAY
Valvomo-rakennuksen takana
Suvilahden skeittiparkissa vietetään Suvilahti DIY-DAY:tä, ohjelmassa on skeittauksen opetusta, musiikkia ja grillausta. Omat skeittausvälineet kannattaa ottaa mukaan.

Funky Amigos: DJ
Klo 14-19, Konttorin, rakennus 7:n vieressä
Rakennuksen numero 7 vieressä olevilla pingispöydillä voit pallotella, ja Funky Amigosin DJ:t soittavat tahtia meiningeille.

REDI Living Lab
Klo 12-16, Puhdistamo, rakennus 6
REDIn maailmaan pääset sukeltamaan REDI Living Labissa, josta löydät paljon tietoa Suomen suurimmasta rakennushankkeesta, joka rakentuu Suvilahden taakse Kalasatamaan. REDI Living Labissa pääset astumaan kahteen ensimmäisenä rakentuvan tornin asuntoon, ja kokemaan miltä hissimatka 33. kerrokseen tuntuu! Lapset voivat rakentaa Living Labissa oman tornitalonsa ja upeassa Cave-teatterissa pyörii Kalasataman historiasta kertova mielenkiintoinen video!

Salla Niemi ja Timo Junttila: Slow yoga
Klo 18-19, Tiivistämö, rakennus 5
Tiivistämön lämpiössä on tarjolla ilmainen Slow yoga -tunti, klassisia asentoja hitaasti ja hallitusti tehtynä. Hitaampi harjoitus ei välttämättä ole helpompi, mutta rauhoittaa kehoa ja mieltä. Harjoitukseen sisältyy lyhyt hengitysharjoitus ja loppurentoutus. Laita löysät vaatteet päälle ja tuo oma matto mukaan. Lainamattoja on noin 20 ensimmäiselle. Ensikertalaiset ovat myös tervetulleita!

Kiinteistö Oy Kaapelitalo: Suvilahti-kierrokset
Klo 13, 15 ja 17

Suvilahden aluetta hallinnoiva Kiinteistö Oy Kaapelitalo järjestää yhteensä kolme tutustumiskierrosta, joilla pääset näkemään, mitä kaikkea Suvilahdessa onkaan tarjolla. Kierros kestää n. tunnin, ja sen aikana tutustutaan mm. Kattilahalliin ja Tiivistämöön, alueen historiaan sekä kaasukelloihin. Elävän musiikin yhdistys ELMU ry on myös paikalla esittelemässä tulevaisuuden suunnitelmiaan, eli kaasukellojen käyttöönottoa uusiksi konserttitiloiksi. Mukaan mahtuu enintään 30 osallistujaa kerrallaan. Lähdöt Infopisteeltä.

Tapahtuman Infopiste on avoinna klo 12-18.


RUOKAA JA JUOMAA:

Ravinto Lämpö
Klo 11-16, Kojehuone, rakennus 8
Ruokaelämyksiä tarjoilee Ravintola Lämmön brunssi DJ:n soitellessa musiikkia ruokailijoille.

Stadin Panimobaari
Klo 12-02, Puhdistamo, rakennus 6
Stadin panimobaari on auki keskipäivästä yömyöhään. Päivän aikana järjestetään panimokierroksia (maksullinen). Voit ostaa Suvilahden nimikko-olutta hanasta, toki juoman voi valita myös baarin muusta laajasta valikoimasta. Myös terassit ovat auki, ja aurinko, sehän tietysti paistaa.

Ruokarekat
Alueella on päivän aikana myös ruokarekat Fisu&Ranet ja Thai Papaya, joista voit hakea huikopalaa vaikka saunan terassille.


Tarkempia tietoja ohjelmasta päivitetään jatkuvasti.

Planet Suvilahti on osa Helsinki-päivää.

Avoinna:
Klo 12-19

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa
helsinkipaiva.fi