Suvilahden pysäköinti uudistuu 3.6.2019 alkaen

 

Suvilahden ulkoalueen pysäköinti muuttuu maksulliseksi 3.6.2019 alkaen, ja alueella alkaa yksityinen pysäköinninvalvonta. Maksuton kahden tunnin (1.9.2019 alkaen 3 tunnin) pysäköinti parkkikiekolla säilyy.

Pysäköinnin ehdot

Pysäköinti on sallittu vain merkityillä paikoilla. Pysäköintiruutuja ei maalata alueelle, vaan ruudut on merkitty Suvilahden Energiakentälle tolpilla sekä kyltein rakennusten seiniin. Lukuunottamatta invaruutuja, sähköautojen latausruutuja sekä 24 h parkkiruutuja, kaikissa parkkiruuduissa on samat säännöt.

Lastauspysäköinti 15 minuutin ajaksi muualle kuin merkityille paikoille on sallittu kaikkialla alueella ja rapunovien läheisyydessä, kunhan lastaus ei haittaa muuta liikennettä.

Pysäköintiruutuja alueella on 3.6.2019 alkaen käytössä noin 150 kpl. Lisäksi invapaikkoja on 6 kpl ja sähköauton nopeita latauspisteitä 2 kpl (operaattorina toimii Virta.fi-sähköauton latauspalvelu). Lisäksi alueelle on tulossa 14 kpl 24 h parkkiruutuja sekä lisää sähköauton latauspisteitä.

Pysäköinninvalvontaa suorittaa Smart Park Finland Oy.

Pysäköintitaksat

Parkkikiekolla kaikille on 2 tuntia ilmaista pysäköintiaikaa (1.9.2019 alkaen 3 tuntia). Tämän jälkeen taksa on 2 € / h tai 16 € / vuorokausi.

Alueelle asennetaan maksuautomaatti Puhdistamon (rakennus 6) eteläseinustalle. Maksuvaihtoehdot automaatissa ovat luottokortti, mobiilimaksaminen (EasyPark) sekä kolikot. Maksuautomaatissa toimii myös lähimaksu. Maksuautomaatista voi noutaa ensimmäisen 2 tunnin (1.9. alkaen 3 tunnin) maksutonta pysäköintiä varten lipukkeen, jos autossa ei ole parkkikiekkoa. Pysäköintimaksu ei koske moottoripyöriä.

Suvilahden kesän festivaalikauden aikana maksuautomaatti voi jäädä aidatun festivaalialueen sisäpuolelle. Jos maksuautomaatille ei tästä syystä pääse, pysäköintiä ei tarvitse maksaa.

Toinen maksuautomaatti tullaan asentamaan myöhemmin Voimalaitoksen (rakennus 1) eteläpuolelle.

Lisätiedot:
Käyttöpäällikkö Matti Waara, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, matti.waara(at)kaapelitehdas.fi, puh. 040 709 8297
Smart Park Finland Oy, info(at)smartparking.fi