Olet täälläTapahtumia / We Jazz 2018

8.12.2018
Kattilahalli, Tiivistämö, Mittarikorjaamo/Huilaamo

WE JAZZ 2018
8.12.2018, Kattilahalli, Voimalaitos (rakennus 1), Tiivistämö (rakennus 5), Mittarikorjaamo/Huilaamo (rakennus 9), Suvilahti

We Jazz järjestetään tänä vuonna 2.-9.12.2018. Tapahtuma esittelee aikansa parasta jazzmusiikkia. Mukana on yleensä sekä suomalaisia että ulkomaalaisia artisteja, ja viikon mittainen tapahtuma levittäytyy ympäri Helsinkiä.

Suvilahdessa nähdään kolme kokonaisuutta 8.12.:

Market  / We Jazz DJs w/ friends
Klo 14-18, Huilaamo (rakennus 9)
We Jazz -lauantai Suvilahdessa pyörähtää käyntiin kaikille avoimella tilaisuudella, jossa joukko vinyylilevyihin panostavia pienlevymerkkejä pitää helposti lähestyttävää uusien julkaisujen levykirpparia We Jazzin Vinyl Market -konseptin mukaisesti. Löydä uusimmat julkaisut, tulevien levyjen ennakkokappaleet ja varaston pohjille jääneet arkistokappaleet. We Jazz DJs ystävineen pitää huolta musapuolesta, joten hengailu onnistuu mainiosti vaikka levyt eivät jostain kumman syystä kiinnostaisikaan.

Vapaa pääsy!

Dalindèo Celebrates Komeda, Aki Rissanen Trio
Klo 18 (ovet klo 17), Kattilahalli, Voimalaitos (rakennus 1)
Suurtapaus! Aina loistava Dalindèo ottaa haltuun kansainvälisen erikoisprojektin ja juhlistaa puolalaissäveltäjä Krzysztof Komedan (1931-1969) musiikkia esittäen sitä ensi kertaa omina versioinaan. Homman kruunaavat komeat visuaalit, jotka heijastelevat Komedan elämää ja musiikkia. Komeda on eräs Dalindèo-säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhösen suurista esikuvista, joten tässä käsillä on todellinen ”match made in heaven”. Kyseessä on tällä tietoa tämän konseptin ainoa esitys ja hanke on osa laajempaa puolalaista aloitetta, jossa Komedan musiikkia versioidaan eri maissa paikallisten yhtyeiden voimin. Tilaan on lisäksi suunnitteilla näyttely Komeda-aiheisista levynkansista jne. Illan ensimmäinen akti on sekin täyttä timanttia, nimittäin palkittu ja ylistetty Aki Rissanen Trio. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Liput:
Alk. 27 €, www.lippu.fi

Timo Lassy Band, Mopocalypse Festival, Kaukolampi: We Jazz Catalogue Remix (01-10), Moskus (NO), Kim Myhr: You | Me (NO/SE), Jonah Parzen-Johnson (US)
Klo 21 (ovet klo 20), Tiivistämö (rakennus 5), Mittarikorjaamo/Huilaamo (rakennus 9)
Suvilahden illassa sattuu ja tapahtuu. Timo Lassy Band on jo tuttu loistoyhtye, mutta sen sijaan meillä ei ole mitään tietoa mitä Mopocalypse Festival pitää sisällään. Kyseessä on ensimmäinen We Jazzin alla järjestettävä ”alafestari” eli tapahtuma tapahtuman sisällä. Kun Suvilahden lauantai on jo itsessään yksi festari niin itse asiassa Mopocalypse Festival on festari festarin sisällä olevan festarin sisällä. Mopo esiintyy jossain muodossa ja muu on yllätystä. Kaukolampi remiksaa We Jazzin ensimmäiset kymmenen levyä ja pohjoismaisia laatukomboja on paikalla kaksi parhaasta päästä: laajoja avantgarde-kaaria maalaileva Nordic Music Prize -ehdokas Kim Myhr, sekä syvällisen leikkisä Moskus. Jonah Parzen-Johnson saapuu Brooklynistä ja tuo mukanaan maagisen saksofonia ja elektroniikkaa yhdistelevän sooloesityksen. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Liput:
Alk. 19 €, www.lippu.fi

wejazz.fi/2018