Olet täälläTapahtumia / Oranssi ry: Syyskuun tapahtumat

2.29.9.2017
Valvomo

ORANSSI RY: SYYSKUUN TAPAHTUMAT
2.-29.9.2017, Oranssi ry, Valvomo (rakennus 11), Suvilahti

Oranssi ry on nuorten omaehtoiselle kulttuuri- ja asumistoiminnalle perustuva kansalaisjärjestö, jonka juuret ovat 1990-luvun talonvaltausliikkeessä. Suvilahden Valvomo-rakennuksessa sijaitsevassa Oranssin kulttuurikeskuksessa järjestetään jatkuvasti erilaisia ikärajattomia, päihteettömiä ja epäkaupallisia tapahtumia.

La 2.9. - Su 3.9. Helsinki Zine Fest 2017
La klo 11-19, su klo 11-17
Helsinki Zine Fest on osa Helsingin Sarjakuvafestivaaleja. Se on paikka, jonne pienlehtien tekijät, lukijat ja muut vastavirtakulttuurista kiinnostuneet voivat kokoontua. Zine Fest jatkaa aiempien vuosien Pienlehtitaivaan tilalla. Zine Festiin saapuu upeita suomalaisia ja kansainvälisiä pienlehtien tekijöitä myymään julkaisujaan. Festivaaleilla voit myös osallistua työpajoihin, kuunnella puheohjelmaa ja paneeleita, joissa tutkitaan esimerkiksi marginaaliin jäävien ryhmien asemaa ja sarjakuvapientekijöiden kenttää.

Zine tarkoittaa pienen levikin ei-kaupallista omakustannejulkaisua, jonka takana yleensä on yksi ihminen tai pieni ryhmä. Pienlehdet voivat sisältää sarjakuvaa, tekstiä, kuvia, runoja tai ihan mitä vaan!

Vapaa pääsy!

Tapahtuma Facebookissa
sarjakuvafestivaalit.fi/helsinki-zine-fest
sarjakuvafestivaalit.fi

To 7.9. - Pe 8.9. Queer-pariakrobatian tiiviskurssi
To klo 18-20, pe klo 18-20
Tiiviskurssilla opetellaan pariakrobatiaa Sirkus Magentan ohjaajien johdolla. Harjoittelemme erilaisia tapoja nostaa paria ja olla nostettavana. Harjoitukset tehdään turvallisesti pareittain tai pienissä ryhmissä. Pariharjoitteluiden lisäksi käydään läpi joitain akrobatian ja käsilläseisonnnan alkeita.

Kurssilla noudatetaan inklusiivisuuden ja queer-feminismin periaatteita ja pyritään noudattamaan turvallisen tilan käytäntöjä. Tila on esteetön. Kurssi on avoin kaikille taitoihin katsomatta, eikä osallistuminen edellytä aikaisempaa kokemusta akrobatiasta. Liikkeitä muokataan tarvittaessa jokaiselle sopivaksi. Voit tulla parin kanssa tai ilman. Mukaan riittää liikkumiseen sopivat vaatteet ja vesipullo. Kurssin ohjaavat Pihla Aarnisalo ja Marjukka Mykkänen.

Hinta 40 € / henkilö, ilmoittautuminen
Lisätietoja: marjukka.mykkanen(at)gmail.com
Tapahtuma Facebookissa

To 14.9 Kirjoittajakahvila #1
Klo 17.00 Saa saapua paikalle
Klo 18.00 Luentointro ja ohjattua keskustelua
Klo 19.00-21.00 Vapaata kirjoittamista
Illusia Ry:n kuukausittaiset kirjoittajakahvilat starttaavat syksyn sesongin 14.9.! Paikalle voi tulla kuka hyvänsä kirjoittamista harrastava, vaikka teema pyöriikin liveroolipelien kirjoittamisen ympärillä. Kirjoittajakahviloissa on oiva tilaisuus purkaa kirjoittajanblokkeja, inspiroitua keskustelusta tai vaan hakeutua kodin ulkopuolelle kirjoittamaan. Kahvila tarjoaa paitsi ajateltavaa, myös pientä hyvää juoman ja ruuan muodossa pikkurahalla.

Kirjoittajakahvilan luento-osuuden teema ensimmäisellä kerralla on projektin käynnistäminen. Ensimmäisen kahvilan introluennon pitää Janina Kahela, aiheenaan projektin käynnistäminen ja tiimityöskentely.

Pe 15.9 - La 16.9 Jozik Fest IV
Two days of marginal music at Oranssi club. / Kaksi päivää marginaalimusiikkia Oranssi-klubilla.
15.9.: CAN CAN HEADS -- CAMILLE AUER -- BIR IKI -- ANA GUTIESZCA -- BLACK TILE -- LIBIDOG
16.9.: DRAAMA-HELMI -- THE TINGTONGKETZ (MY) -- KOT KOT (RU/DE) -- ОГНИ -- MISTY MOON -- SASHAPASHA
Tapahtuma Facebookissa

Pe 22.9. - Su 24.9. PIXELACHE-FESTIVAALI: LOCAL & DECENTRALISED
Festivaaliohjelman rungon muodostaa jokaisen tapahtumapäivän iltana klo 18-21 järjestettävä kaikille avoin yleiskokous, jonka kattoteemana on siirtymä pääomakeskeisestä talousmallista kohti hajautettua ja vertaisuuteen perustuvaa resurssien jakamista. Ohjelmassa on työpajoja, iltaohjelmaa, ja myös Suvilahden vakiintuneet vuokralaiset ja Pixelachen jäsenet antavat panoksensa festivaalin pääohjelmaan.

Festivaalin työpajat: 19.-24.9.2017, Oranssi (Valvomo, rakennus 11) ja Huilaamo (rakennus 9)
Festivaalin avajaiset: 22.9.2017 klo 17.00, Oranssi (Valvomo, rakennus 11)
Oranssin vieressä sijaitseva sauna lämpiää festivaalivieraille joka ilta (tuo mukanasi oma pyyhe!).
Festivaalin ohjelma sopii perheille ja tapahtumiin on vapaa pääsy.
festival.pixelache.ac

Pe 29.9 Rat Feast Vol 2.
Ovet klo 19.00, soitot 19.15
Dispair
Jaakko & Jay
Kansanmurha
Drunken Troopers
Liput 5 €
Tapahtuma Facebookissa

Avoimet Työpajat
Tiistaisin avoimet Oranssin sirkustreenit klo 18-21. Voit tulla harjoittelemaan sirkustaitoja vertaisoppimisen kautta, omat välineet mukaan mikäli mahdollista. Paikan päältä löytyy myös pieni määrä vaihtelevia sirkusvälineitä (jonglöörauspallot/keilat, poit, kepit, vanteet).