Olet täälläTapahtumia / Oranssi ry: Lokakuun tapahtumat

3.31.10.2018
Valvomo

ORANSSI RY: LOKAKUUN TAPAHTUMAT

3.-31.10.2018, Oranssi ry, Valvomo (rakennus 11), Suvilahti

Oranssi ry on nuorten omaehtoiselle kulttuuri- ja asumistoiminnalle perustuva kansalaisjärjestö, jonka juuret ovat 1990-luvun talonvaltausliikkeessä. Suvilahden Valvomo-rakennuksessa sijaitsevassa Oranssin kulttuurikeskuksessa järjestetään jatkuvasti erilaisia ikärajattomia, päihteettömiä ja epäkaupallisia tapahtumia.

Ke 3.10. SOUNDESTzine: Launch Party!

SOUNDEST is a new quarterly publication dedicated to sound art and sound in the arts. It is the first of its kind, created to celebrate every facet of the international sound community. Come join the party, kicking off this publication with a night of great sounds and delicious refreshments!

 Performances by: Petri Kuljuntausta, Petteri Mäkiniemi, Eva Macali, Jukka Kääriäinen & Teemu Mustonen, Luke Lund, Kenneth Kovasin, Stephen Stamper, Sourya Sen

. Free entry, all welcome.


SOUNDEST zine: 7€
Vortex Kombucha (pu'er and sencha) 3€
Vegetarian snacks: TBA

Tapahtuma Facebookissa


Pe-la 5.-6.10. Breakdown Festival 2018

Klo 18-23
Pe: Grinding Fear, Instant, Rats Will Feast, Acid Chug Overdose, Corrosion, Hyggelig

La: Primal Spirit (RUS), Watery, Third Chance, Baron, Carry The Weight, Voice Of Treason
All ages - no nazis - no bullshit.Liput: 7 € / päivä, 12 € / 2 päivää
Tapahtuma Facebookissa (If you want to ensure your tickets for a lil' bit cheaper, message us)

Ke 10.10. LOTRAA JA LIIMAA LOUKOSSA!
Loukon kahvila aukeaa klo 17

2 erilaista kuvataidetekniikkaa, 2 erilaista työpajaa, sivussa kahvia ja vegaaniherkkuja ja hyvää musaa. Tervetuloa! Loukon kahvila tarjoilee pientä suolaista ja makeaa edullisesti. Kahvitellessa voit vaikka tutustua Loukon Hyvin Pieneen Zine Kirjastoon!

Klo 17 -> OMAKUVAKOLLAASI -työpaja (tähän saa tulla ja mennä miten tykkää koko illan ajan)
klo 18 -> AKRYYLIKAATO -työpaja (tähän osallistuminen on ilmaista, mutta paikkoja rajoitetusti. Ilmoittaudu siis etukäteen: kulttuuriloukko(at)gmail.com!)

Tapahtuma Facebookissa

La 13.10. Vaikuttava Nuori: VAIKUTA SOMESSA!

Klo 12-16

Maksuton työpaja 15-28-vuotiaille nuorille, ohjaajana Hanna Räty. Kahvi- ja teetarjoilusta vapaaehtoinen maksu.

Tässä pajassa syvennytään siihen, miten somen avulla voi vaikuttaa maailmaan! Sosiaalinen media tarjoaa sekä mahdollisuuksia vaikuttaa pieniin paikallisiin asioihin että edistää isojakin yhteiskunnallisia tavoitteita. Eniten pajassa käsitellään Facebookin, Instagramin, YouTuben ja Twitterin käyttöä. Pajaan voi osallistua ilman laajaa kokemusta sosiaalisesta mediasta. Kiinnostus somessa vaikuttamiseen riittää!Pajan ohjaaja Hanna Räty on toimittaja, Puistojatkot-blogin kirjoittaja ja Alakulttuurikeskus Loukon toiminnanjohtaja. Lisäksi Räty on kaupunkikulttuuri- ja kansalaistoiminta-aktivisti, joka on järjestänyt DIY-tapahtumia keikoista ja punk-festareista Kouvola Prideen.Ilmoittautuminen:
 Sähköpostilla Oranssin Liisalle: toiminnanjohtaja(at)oranssi.net tai tekstiviestillä: puh. 044 700 5666. Kerro viestissä nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Liisa antaa mielellään lisätietoja puhelimella ja sähköpostilla! Ilmoittautuminen jatkuu niin kauan kuin paikkoja riittää, mutta loppuu viimeistään torstaina 11.10.
Huom! Ilmoitathan mahdollisimman pian, jos et pääsekään mukaan. Silloin voimme antaa paikkasi toiselle.

Tapahtuma Facebookissa

Su 14.10. Vaikuttava Nuori: Bloggaus ja Mielipidekirjoittaminen

Klo 12-16

Maksuton työpaja 15-28-vuotiaille nuorille, ohjaajana Hanna Räty. Kahvi- ja teetarjoilusta vapaaehtoinen maksu. 

Onko maailmassa jokin epäkohta, josta ei tiedetä tai puhuta tarpeeksi? Ärsyttääkö sinua omassa elinympäristössä tai maailmassa joku asia? Mitä jos kirjoittaisit siitä mielipidekirjoituksen tai perustaisit blogin - tässä pajassa saat eväitä siihen! Pajaan voi osallistua ilman aiempaa kokemusta bloggauksesta tai mielipidekirjoittamisesta. Kiinnostus niitä kohtaan riittää!Ilmoittautumisohjeet työpajaan, sekä lisää tietoa ohjaajasta yllä olevan 13.10. työpajan yhteydessä.
Tapahtuma Facebookissa

Ke 17.10. VIRTUOOSIKLUBI - improteatteria
"Selityksiä, selityksiä"- improryhmä koki nimen vaihdoksen ja kulkee nykyään nimellä Virtuoosit. Lämpimästi tervetuloa meidän toiselle omalle improklubille, joka kantaa nimeä VIRTUOOSIKLUBI. Yksi ilta, kaksi improryhmää. Illan emäntänä toimii Improryhmä Virtuoosit. Heidän lisäkseen esiintyy aina toinen vieraileva improryhmä. Kahdesti hauskaa yhden hinnalla!Sisäänpääsy klubille on 5 €. Klubilla on kahvio, jossa on myynnissä kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Lipunmyynnissä ja kahviossa maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen.

 Tule ja tuo ystäväsikin kokemaan impron taikaa! ;)
Tapahtuma Facebookissa

Pe 19.10. CIRCUIT BREAKER FEST I
Klo 18-23
Circuit Breaker Bookings ylpeänä esittää: ensimmäinen Circuit Breaker Fest järjestetään Oranssilla! Pääesiintyjänä Employed to Serve (UK)!

 Saimme onneksemme mahdollisuuden järjestää ensimmäiset kuuden bändin festimme Oranssilla. Halusimme, että kattaus heijastaa muita järjestämiämme keikkoja, joten tarjonta on monipuolista. Tapahtuma on ikärajaton!

Koko festien kattaus:


EMPLOYED TO SERVE (UK) - Hardcore / Metal 

FEASTEM - Grindcore

PLAGUEDEALER - Metalcore
REPRESSION - Death Metal
NEW MOON ON MONDAY - Chaotic Hardcore
SICKNESS - Black/Death MetalLiput: 10 €
Tapahtuma Facebookissa 
La 20.10. Girls Rock! Finland -päivä: MAUSTETYTÖT, DEAD GIRL DIAMONDS (+1) & työpajoja
Tapahtuma alkaa klo 16.00.
Työpajoja klo 17-19: Synatyöpaja ja kitaran/basson syyshuoltotyöpaja
Keikkailta alkaa klo 19.
Eka bändi about klo 19.30.
Liput varmaan jotain 5 €?


girlsrockfinland.fi
facebook.com/GirlsRockFinland

Su 21.10. Isot levymyyjäiset

Klo 10-15

Stadin vinyylitorin isoissa kansainvälisissä levymyyjäisissä Oranssilla on paikalla pitkälle toistakymmentä myyjää levykauppiaista yksityisiin alan harrastajiin. LP- ja CD - levyjä on tarjolla todella paljon eli kannattaa tulla ajoissa mestoille. Tapahtumassa on myös levyjen ostopiste.

Tapahtuma Facebookissa

Ti 23.10. - ke 31.10. RUUMIINOSALAULUJA - Helsingin Gayteatterin vierailuesitys Oranssilla

Mitä tarinoita keho kertoo? Mitä se kertoo sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvasta naisesta? Miksi jotkut ruumiinosat muodostuvat tärkeämmiksi kuin toiset? Ohjaako ruumis tunteita vai tunteet ruumista?

Ruumiinosalauluja on yhden naisen näkemys itsemääräämisoikeudesta, ulkopuolisuudesta, ympäröivän yhteiskunnan oletuksista ja vaatimuksista. Esitys on räävitön tutkielma häpeästä, rakkaudesta, seksuaalisuudesta sekä vanhenemisesta vähemmistössä elävän naisen kehon silmin.
Salla Markkasen esitys on groteski kabaree elämästä ja lyyrinen joutsenlaulu menneelle. Esitys on Helsingin Gayteatterin tuotantoa.Esitykset Oranssi-klubilla:

Ti 23.10. klo 19 Ensi-ilta

Ke 24.10, klo 19

Pe 26.10. klo 19

La 27.10. klo 19

Su 28.10. klo 15 ja 19

Ti 30.10. klo 19

Ke 31.10. klo 19Liput 17 € / 12 € (opiskelijat, eläkeläiset, varustyypit, siviilipalvelustyypit)


Tapahtuma Facebookissa


Muu avoin toiminta:

Maanantaikahvila HAPPY MONDAYS
Avoinna maanantaisin klo 15-21


Tervetuloa! 

Maanantaikahvila HAPPY MONDAYS on perustettu parempien maanantaiden puolesta. Oranssin ja Loukon yhteinen kahvila aukeaa Suvilahdessa joka maanantai syyskuusta joulukuuhun. Kahvilassa voi lukea ja tehdä zinejä, syödä tosi halpoja tai ilmaisia vegaaniherkkuja, katsoa lyhyt- ja pitkäelokuvia, tehdä ruokaa, pistellä ristipistoja, opetella neulomaan, pelata lautapelejä, ottaa päikkärit, korjata vaatteita, tehdä rintanappeja, leikkauttaa tukkansa, piirtää tai maalata - tai ihan vaan olla. Osallistuminen ei maksa, eikä kahvilassa ole ostopakkoa. Asiaton oleskelu sallittu!Lokakuun ohjelma:  • 1.10. Kino Euphoria esittää: What the heck is Kino Euphoria?!Lyhytelouvanäytös klo 18 esittelee Kinon toimintaa ja lyhytelokuvan mahdollisuuksia. Kahvilassa herkkuja, zinekirjasto ja ristipistomahdollisuus.


  • 8.10. Radiaalit Ristipistot pistää jälleen! Tule opettelemaan uusi taito. Perinteinen tekniikka, radikaali viesti! Ohjausta pistelyyn klo 16-19.


  • 15.10. Helsinki Drawing Club Goes Happy Mondays! Helsinkiläisen piirtämisryhmän tapaaminen - sopii kaikille piirtämisestä kiinnostuneille! A get-together for drawing together, sharing ideas and materials. Held in English! Drawing from 5pm to 8pm.


  • 22.10. Kollaasiruno-paja! Leikkaa-ja-liimaa-runoutta vanhoista ja uusista lehdistä. HUOM! Tällä kertaa käytössä vain kahvilan takaosa - sisään siis rakennuksen takaovesta joka ei valitettavasti ole esteetön :(


  • 29.10. Kino Euphoria esittää: Queer films from Kino Euphoria! Lyhytelokuvanäytös klo 18. Ennen ja jälkeen näytöstä VIRKKAUSKOUKKUUN RIIKAN KANSSA eli virkkaamisen alkeet kaikille elämänsä lankaa etsiville.

Tapahtuma Facebookissa

Tiistaisin Oranssin avoimet sirkustreenit


Klo 18-21 (HUOM! Sirkustreenit jäävät väliin tiistailta 23.10. ja 30.10. teatteriesitysten vuoksi)
Oranssin sirkustreenit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia tapahtumia. Omia välineitä suositellaan tuomaan mukaan, mutta jos et omista, niin tule silti rohkeasti paikalle ja kysy lainaan. Mitäänhän ei ole pakko tehdä, eikä sitoutua mihinkään, joten älä epäröi ja tule messiin! Lisätiedot: leo.kaipiainen(at)sirkusmagenta.fi.
Tapahtuma Facebookissa

Esteettömyys: Sisäänkäynti Oranssille on esteetön, ja esteetön WC löytyy. Tapahtumatila on kokonaan esteetön, ja siinä mahtuu liikkumaan myös isommilla apuvälineillä. Takatilaan (,jossa tässä tapauksessa sijaitsee kahvila) voidaan laittaa ramppi sisäänkäynnin kynnykselle. Vessat ovat sukupuolineutraaleja.