• SV|
  • EN

Olet täälläTapahtumia / Oranssi ry: Elo- ja syyskuun tapahtumat

25.8.30.9.2018
Valvomo

ORANSSI RY: ELO- JA SYYSKUUN TAPAHTUMAT
25.8.-30.9.2018, Oranssi ry, Valvomo (rakennus 11), Suvilahti

Oranssi ry on nuorten omaehtoiselle kulttuuri- ja asumistoiminnalle perustuva kansalaisjärjestö, jonka juuret ovat 1990-luvun talonvaltausliikkeessä. Suvilahden Valvomo-rakennuksessa sijaitsevassa Oranssin kulttuurikeskuksessa järjestetään jatkuvasti erilaisia ikärajattomia, päihteettömiä ja epäkaupallisia tapahtumia.

25.8.-3.9. Avantgarde Vekkula
https://www.facebook.com/events/477483939323749/

Avoinna / Open:
La / sat 25.8. 19-23 LIVE: Karvarusina, Gunk & Eero Savela.
Su / sun 14-18 The Execution of Music Movie 19->
**** ma-ti kiinni / mon-tue closed
ke / wed 18-21
to / thu 18-21
pe / fri 18-23 LIVE (TBA)
la / sat 19-23 LIVE (TBA)
su / sun 2.9. 14-18 LIVE (TBA)
ma / mon 3.9. 18-19

Avantgarde Vekkula on yhdistelmä aisteja kutkuttavia installaatioita sekä äänimaisemia, joita soitetaan elävänä ilmoitettuina iltoina. - Avantgarde Vekkula is an exhibition combining visual installations and experimental live sound ambiences.

Tapahtumassa mukana / Participants in exhibition: Risto Puurunen * Tuomo Vuoteenoma * KOELSE * Raine Sahrman * Jyrki Nissinen * Ninni Luhtasaari * Karvarusina * Ninni Wager & Kristin Wiking * Vilunki 3000 * Eero Savela * Hot Visions * Veijo Peso * Gunk * Eilisen Lounas * Abandoned House Gallery (Juho Poesiloe Pöysti & Panu Ollikainen)
... täydennyksiä artisteihin luvassa! Additional Artists TBA!

Tervetuloa! Welcome! Ilmainen sisäänpääsy / Free entrance 

-----

SYYSKUUN TAPAHTUMAT ORANSSILLA

la 8.9. Bändin käsikirjan julkkaribileet!
https://www.facebook.com/events/2141426222850451/

Bändin käsikirja on teos jonka avulla kuka vain voi perustaa bändin. Kirjasta löytyy vastaukset siihen piten treeniksen PA-kamat laitetaan päälle, mitä efektipedaaleja kannattaa hankkia ja ketä kannattaa pyytää bändiin. Illan aikana voit tietty ostaa käsikirjan itsellesi tai kaverillesi! Ovet auki klo 17.30, liput 6€.

PANEELIKESKUSTELU klo 18.00
Keskustelu musan tekemisen hauskuudesta ja siitä, miksi naispuolisia soittajia näkyy festarilavoilla niin paljon vähemmän kuin mies- ja poikabändejä. Keskustelemassa muusikko Aija Puurtinen, rap-artisti Rauhatäti, Girls Rock! Finland -aktiivi Mari Korsu ja tapahtumatuottaja Hanna Räty. Keskustelun vetää Hanna Kauppinen.

Bändit klo 18.45 alkaen:

PIINAVIIKKO (Femipunkkia pääkaupunkiseudulta)
https://piinaviikko.bandcamp.com/track/laasane
https://www.facebook.com/piinaviikko/

THE MATRICIDES (Punkrokkia Pukkilasta)
https://thematricidesrockout.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/thematricides/

GOO-HAGS (Garagepunk)
https://goo-hags.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/goohags/

la 15.9. Kulttuuri Feat. Kokemusjakamo

TBA, klo 18-24
http://www.kokemusjakamo.fi/

to 27.9. Impro- ja musiikki- ilta

Uusi helsinkiläinen improryhmä "Selityksiä selityksiä" aloittaa järjestämään omaa improklubia kerran kuukaudessa Oranssin lavalla. Tule pitämään hauskaa kanssamme kun toteutamme teidän päähänpistokset impron iloittelulla. Lavalla nähdään Annamarika Tamminen, Birgitta Taussi, Heidi Häkkinen, Matilda Ahlsten, Sanna Grönlund ja Tomi Soikkeli.

Ensimmäisellä kerralla pääset halutessasi mukaan improilemaan, ilta aloitetaan yhteisillä improharjoituksilla. Harjoitukset ovat hauskoja ja helppoja, joihin kuka tahansa lajista kiinnostunut voi tulla mukaan. Osallistuminen yhteisimproon onnistuu improklubin lipun hinnalla. Jos haluat tulla ainoastaan katsojana nauttimaan improsta ja hyvästä musiikista, saavuthan paikalle klo 18.45.

Illan musiikista vastaa "Mondays&Mondays"- yhtye, joka ei yritä mahtua tiettyyn lokeroon vaan seikkailee rohkeasti popin ja rockin eri alagenreissä. Kappaleet vaeltavat eteerisestä tunnelmoinnista britti-vaikutteiseen poppiin sekä melodiseen indie-meininkiin.

Illan ohjelma:
Yhteisimpro klo 18-18.45
Selityksiä, selityksiä- improryhmän esiintyminen klo 19-19.45
Mondays&Mondays keikka klo 20-20.45

Liput: Peruslippu 6€, alennusryhmät 4€ 

la 29.9. Loukon keikkailta

Ohjelmassa ainakin KESÄ-yhtye ja venäläinen underground performanssi hässäkkä AWOTT. Aikataulut ja muu tarkentuva tieto löytynee Loukon sivuilta.

https://www.kulttuuriloukko.fi/
https://kesahelsinki.bandcamp.com/
http://www.awott.com/


MUU AVOIN TOIMINTA ORANSSILLA:

MAANANTAISIN:

Maanantaikahvila Happy Mondays
https://www.facebook.com/events/254666981825191/

Maanantaikahvila HAPPY MONDAYS on Oranssin ja Loukon yhteinen uusi ponnistus. Kahvila aukeaa Oranssin tiloissa Suvilahdessa joka maanantai syyskuusta joulukuuhun. Kahvilassa voi lukea ja tehdä zinejä, syödä tosi halpoja tai ilmaisia vegaaniherkkuja, katsoa lyhyt- ja pitkäelokuvia, tehdä ruokaa, pistellä ristipistoja, korjata vaatteita, tehdä rintanappeja, leikkauttaa tukkansa, piirtää tai maalata - tai ihan vaan olla. Osallistuminen ei maksa, eikä kahvilassa ole ostopakkoa. Asiaton oleskelu sallittu!
Kahvila on auki maanantaisin kello 15 - 21. Ensimmäisen kuukauden ohjelma:

Maanantai 3.9. AVAJAISET!
Juhlitaan yhdessä kahvilan aukeamista. Sipsiä, karkkia, mokkapaloja, serpentiiniä! Tee-Oma-Rintanappi -piste ja runozine-paja! Taidenäyttely Avantgarde Vekkula auki viimeistä päivää!
https://www.facebook.com/events/477483939323749/

Maanantaina 10.9.
Miten ristipistotyö voi ottaa kantaa? Radikaalit Ristipistot Helsinki opastaa ristipistojen tekemiseen klo 16 - 19.

Maanantai 17.9.
Sirpa Kampaa Kahvilassa! Pop-up-parturissa voit laittaa tukan uuteen kuntoon.
Kaikki eivät viihdy kampaamoiden loisteputkivaloissa ja toisille DIY on taloudellinen pakko. Pop-up-parturissa pääset ammattilaisen käsittelyyn helposti ja halvalla - vapaaehtoiset maksut lahjoitetaan Loukko ry:lle.

Maanantai 24.9.
RUOKAA! Yhteiskokkailua ruokapalkalla. Tule tekemään, saat lämpimän aterian. Jos et pääse kokkailemaan, saa tulla vaan syömäänkin omakustannehinnalla.

TIISTAISIN:

tiistaisin 4.9. alkaen ORANSSIN AVOIMET SIRKUSTREENIT klo 18-21
https://www.facebook.com/events/2088994224452715/

Tervetuloa pyörittelemään keppejä ja poita, jonglööraamaan palloilla, keiloilla yms. Oranssin avoimiin sirkustreeneihin. Treenit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia tapahtumia. Omia välineitä suositellaan tuomaan mukaan, mutta jos et sellaisia omista, niin tule silti rohkeasti paikalle ja kysy lainaan.

Treenien aikana ei ole varsinaista opetusta, mutta vinkkejä ja neuvoja saa ja kannattaa kysellä. Treenit sopivat niin pitkään harrastaneille kuin aloittelijoillekin. Mitäänhän ei ole pakko tehdä, eikä sitoutua mihinkään, joten älä epäröi ja tule messiin! Tärkeintä on pitää hauskaa.
Lisätiedot: leo.kaipiainen@sirkusmagenta.fi 

KESKIVIIKKOISIN:

Loukon järjestämät työpajat käynnistyvät syksyllä myös!

Ke 12.9. sarjakuvatyöpaja NO FILTER - sarjakuvatyöpaja keho- ja kauneusihanteista klo 17-20
Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen: https://www.facebook.com/events/2119284538391898/

Muut työpajat syksyllä alustavasti: ke 10.10. maalataan ja piirretään, ke 21.11. korjataan ja kierrätetään ja 12.12. leikitään valolla.

-----

Ei syrjintää, rasismia, seksismiä, puoluepolitiikkaa tai tuputtamista - kiitos. Tiloissa kunnioitetaan jokaisen itsemääräämis- ja määrittelyoikeutta - kunnioita sinäkin. Meininki = DIY! Cash only!

Sisäänkäynti Oranssille on esteetön, ja esteetön wc löytyy. Tapahtumatila on kokonaan esteetön ja siinä mahtuu liikkumaan myös isommilla apuvälineillä. Pienempään takatilaan, joka toimii toisinaan mm. kahviona, saa rampin sisäänkäynnin kynnykselle. Wc:t ovat sukupuolineutraaleja.