You are hereTapahtumia / Oranssi ry: Toukokuun tapahtumat

431 May 2018
Valvomo

ORANSSI RY: TOUKOKUUN TAPAHTUMAT
4.-31.5.2018, Oranssi ry, Valvomo (rakennus 11), Suvilahti

Oranssi ry on nuorten omaehtoiselle kulttuuri- ja asumistoiminnalle perustuva kansalaisjärjestö, jonka juuret ovat 1990-luvun talonvaltausliikkeessä. Suvilahden Valvomo-rakennuksessa sijaitsevassa Oranssin kulttuurikeskuksessa järjestetään jatkuvasti erilaisia ikärajattomia, päihteettömiä ja epäkaupallisia tapahtumia.

Eikä sitten mittään syrjintää tai rasismia tai puoluepolitiikkaa tai tuputtamista kiitos. Meininki = DIY! Cash only!

Pe–la 4.–5.5. Nice Music Festival
Pe klo 18–23, la 19–23
Hyvää ja mukavaa marginaalimusaa ja meininkiä ja jotain.Kuultavissa ainakin Wozzeck (RUS), Half a Map, Filter Feeders, ⌁ (USA), Sara Milazzo, Nikolas List (USA/MEX), APROX., Jenny Penna, Belorukov & Zherbin, Rene Kita. Festivaaliohjelman avaa järjestäjien (SYYS & GRM & Zherbin & Juho Minerva) yhteinen ja sekava kollaboraatio.
Liput 7 € / 1 päivä, 10 € / 2 päivää
Tapahtuma Facebookissa

Pe 11.5. Kevät käyntiin! - Nuorten tapahtuma
Klo 17–21
Parkouraa itsesi räppipajaan ja avoimen mikin eteen tai todista taitosi FIFA-turnauksessa lyhäreiden katselun välissä. Ilta huipentuu räppäri Hassan Maikalin keikkaan! Kevät käyntiin!  on Yhteiset Lapsemme ry:n ja Oranssi ry:n yhdessä nuorten kanssa suunnittelema ja järjestämä, kaikille avoin taide- ja kulttuuritapahtuma Helsingin Suvilahdessa. Tapahtuma juhlistaa Yhteiset Lapsemme ry:n 30-vuotista juhlavuotta!Hengailutilassa tarjolla karkkia, teetä, kahvia, limpparia. Tapahtuma on kaikille avoin, maksuton ja päihteetön.
Tapahtuma Facebookissa

Ke-la 16.–19.5. LoukkoFest
Teatteria, tanssia, dragia! Punkkia, räppiä, synaa! Alakulttuurikeskus Loukko järjestää ensimmäisen poikkitaiteellisen LoukkoFestin kevään kääntyessä kesään. Nelipäiväisen festivaalin aikana lavalla nähdään kevään työpajoissa valmisteltuja esityksiä taiteen eri aloilta sekä laadukas kattaus kotimaista underground-musiikkia ja -taidetta. Lavalla nähdään nn. Draama-Helmi, Romanssi, Kuudes Silmä, Maailmanloppu, Sister Disaster, Raivoraittius, Sekret Teknik, Tuntematon Tie ja Vallanhimo.

Päiväkohtaisen ohjelman löydät näistä Facebook-eventeistä:
Ke 16.5. LoukkoFest - Streetdance!
To 17.5. LoukkoFest - Performing Arts!
Pe 18.–la 19.5. LoukkoFest - punkkia, synaa, räppiä!
Koko tapahtuma Facebookissa

Ma 21.5. & ke 23.5. TOTTA KAI -teatteriesitys
Klo 19
TOTTA KAI on ihan viihdyttävä esitys yksinäisyydestä, vastoinkäymisistä jarakastamisen vaikeudesta. ”Mulla ei kyllä oikein ole nyt tarjota mitään, kun tää tuli vähän äkkiä.”

Ohjaus ja käsikirjoitus: Milja Marttila ja Melina Tolppala
Sävellys: Rosamaria Koskela
Valosuunnittelu: Nata Karjalainen
Lavastus ja puvustus: työryhmä
Valokuvat: Laura Ramula
Rooleissa: Milja Marttila ja Melina Tolppala
Pianisti: Rosamaria Koskela

Ti 22.5. & ke 30.5. Jooga
22.5. klo 13.00–14.30
30.5. klo 16-17.30

To–su 24.–27.5. PajaFEST2018
Pajafest on jo kahdeksatta kertaa järjestettävä Pyöräpajan oma tee-se-itse -festari, jossa rakennetaan, korjataan, kierrätetään (ja lopulta tuhotaan) polkupyöriä ja muuta romua. Vaikka et mitään osaisikaan, voit tulla oppimaan uusia taitoja ja pitämään hauskaa.  Kaikki ovat tervetulleita rahallisesta tilanteestaan riippumatta, ruokaakin on mahdollista saada omakustannehintaan. Pajafest on kaikkien kävijöiden yhteinen festivaali, jossa kaikki voivat olla osallisina mm. järjestämiseen, siivoamiseen ja toisista huolehtimiseen.

Torstai 24.5.:
Pajafestin järkkäyspäivä. Jos haluat auttaa tapahtuman aikaisissa tehtävissä, saavu Oranssille klo 12 alkaen.

Perjantai 25.5.:
Työpajat 12–18
Bändit 18–23
Haltlose, Perseräjähdys, Orbiter, Büfo, Harhat

Lauantai 26.5.:
Työpajat 12–18
Bändit 18–23
Brick Boob, Civicide, Sputnik!, Cockbox, Diskurssi

Sunnuntai 27.5.:
Työpajat 12–14
Pyörähassuttelut 14->

Tapahtuma Facebookissa
pyorapaja.info/pajafest

1.5., 8.5., 22.5., & 29.5. Avoimet sirkustreenit
Klo 18–21
Käytössä on muutamia yhteisiä harjoitusvälineitä kuten keppejä, poita, palloja ja keiloja. Toki omat välineet kannattaa ottaa mukaan, jos sellaisia vain löytyy. Varsinaista opetusta ei ole, mutta vinkkejä ja neuvoja saa ja kannattaa kysellä. Treenit sopivat niin pitkään harrastaneille kuin aloittelijoillekin. Tärkeintä on pitää hauskaa! Lisätiedot: leo.kaipiainen(at)gmail.com.

To 31.5. Helsinki drawing club
Helsinki Drawing Club is a regular get-together for everyone who likes to draw or paint. Let's come together, enjoy drawing in each other's company, and share ideas and inspiration with each other!
Tapahtuma Facebookissa