You are hereTapahtumia / Oranssi ry: Marraskuun tapahtumat

2 Nov2 Dec 2018
Valvomo

ORANSSI RY: MARRASKUUN TAPAHTUMAT
2.11.-2.12.2018, Oranssi ry, Valvomo (rakennus 11), Suvilahti

Oranssi ry on nuorten omaehtoiselle kulttuuri- ja asumistoiminnalle perustuva kansalaisjärjestö, jonka juuret ovat 1990-luvun talonvaltausliikkeessä. Kaikki tapahtumat Oranssilla ovat ikärajattomia ja päihteettömiä.

Eikä sitten mittään syrjintää tai rasismia tai seksismiä tai puoluepolitiikkaa tai tuputtamista kiitos. Tiloissa kunnioitetaan jokaisen itsemääräämis- ja määrittelyoikeutta - kunnioita sinäkin! Tee-Se-Itse! Cash only!

Esteettömyys: Sisäänkäynti Oranssille on esteetön, ja esteetön WC löytyy. Tapahtumatila on kokonaan esteetön, ja siinä mahtuu liikkumaan myös isommilla apuvälineillä. Pienempään takatilaan, joka toimii toisinaan mm. kahviona, saa rampin sisäänkäynnin kynnykselle. Vessat ovat sukupuolineutraaleja.

Pe 2.11. Loukon halloween: Horror Drag Showcase & Delia St. Claire I
Klo 18-22
Loukon halloween -juhlien teemana on "kauhu" juuri niin viitteellisesti tai konkreettisesti kuin sen kukakin haluaa käsittää. House Of Jaahasin uudenkarheat drag-babyt esittäytyvät illan teeman mukaan ja upea Delia St. Claire I lumoaa, kuristaa tai liikuttaa musiikillaan muulla tapaa. Saa pukeutua teeman mukaan, mut ei oo pakko! Paikan päällä voi myös tuunata omaa lookkia! Arkajaiset, joissa upeita palkintoja! Vegaaninen kahvila!

Liput 5 € ylöspäin maksukyvyn ja -halun mukaan.
soundcloud.com/deliastclaire-i
Tapahtuma Facebookissa

La 3.11. Support Loukko - Loukko ry:n tukikeikka: Ydinperhe, Armless Children, Musta Koira, Kansanmurha & DJ Ulla-Täti
Klo 18-23
YDINPERHE - Juuri uuden odotetun pitkäsoittonsa julkaissut Hakaniemi hardcoren sanansaattaja.
ARMLESS CHILDREN - Harvoin keikkaileva rawpunk -jyrä!
KANSANMURHA - Hardcorepunkia postpunk -vivahteilla.
MUSTA KOIRA - Punkia Kouvolasta, tuoreen bändin ensimmäinen Helsingin keikka!
Dj ULLA-TÄTI - soittaa bändien välissä musiikkia teemalla "bile/syksy/halloween"!

Liput 5-10 € maksukyvyn mukaan.
Tapahtuma Facebookissa
kulttuuriloukko.fi

La 10.11. - su 18.11. VISIOteatteri esittää: V Ä L I
VÄLI on tarina ihmisten välisistä suhteista. Kertomus siitä, miten emme koskaan näe toisen ihmisen sisään, emmekä voi korjata toista, vaikka kuinka haluaisimme.
VÄLI keskittyy sisaruksiin, jotka omien ihmissuhteidensa kiemuroissa katsovat toisiansa kuin vierasta. Milloin voi sanoa, ettei tunne jotakuta, jonka on tuntenut aina?

Esitykset:
Ensi-ilta: La 10.11. klo 18
Su 11.11. klo 16
Ke 14.11. klo 18
To 15.11. klo 18
Pe 16.11. klo 18
La 17.11. klo 18
Su 18.11. klo 18

Esityksen kesto n. 2 tuntia, sisältää väliajan. Kahvio on avoinna väliajalla, sekä ennen ja jälkeen esityksen. Tapahtuma on Visioteatteri ry:n ja Oranssi ry:n tuottama.

Liput:
Kannatuslippu 15 €
Peruslippu 10 €
Lapset (alle 15 v.) / opiskelijat 5 €

Lipputilaukset: holvi.com/shop/visioteatteri
Lippuvaraukset: visioteatteri(at)gmail.com
Lippuja voi ostaa myös ovelta.

visioteatteri.blogspot.fi
Tapahtuma Facebookissa

La 17.11. Vaikuttava Nuori: Mielenosoitus ja suora toiminta
klo 12-16
Maksuton työpaja 15-28-vuotiaille nuorille. Miten järjestää mielenilmaus? Mitkä ovat mielenosoittajan oikeudet ja velvollisuudet? Mitä kannattaa ottaa huomioon suorassa toiminnassa, kuten talonvaltauksessa? Esimerkiksi näihin kysymyksiin saa tässä pajassa vastauksia. Pajassa pääsee myös itse luomaan erilaisia iskulauseita ja tekstejä mielenosoituskyltteihin. Kyltti tehdään juuri siitä asiasta, mitä sinä itse haluat maailmassa muuttaa! Pajan ohjaa Aino Toiviainen-Koskinen. Aino on pitkän linjan kansalaisaktivisti, joka työskentelee tällä hetkellä Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtajana. Paja on maksuton, kahvi- ja teetarjoilusta vapaaehtoinen maksu.Vaikuttava Nuori -pajat toteutetaan Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan Rahaston tuella.

Ilmoittaudu sähköpostilla Oranssin Liisalle osoitteeseen toiminnanjohtaja(at)oranssi.net tai tekstiviestillä puh. 044 700 5666. Kerro viestissä nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.
Liisa antaa mielellään lisätietoja puhelimella ja sähköpostilla! Ilmoittautuminen jatkuu niin kauan kuin paikkoja riittää, mutta loppuu viimeistään perjantaina 16.11.2018 klo 16.
Huom! Ilmoitathan mahdollisimman pian, jos et pääsekään mukaan. Silloin voimme antaa paikkasi toiselle.
Tapahtuma Facebookissa

Ke 21.11. KORJAA & KIERRÄTÄ
Klo 18-21
Loukon työpajoissa voi korjata vaatteita, keksiä uusia vaatteita, ommella kangaskassin Loukon tekstiilikokoelmista, painaa kangasmerkkejä tai kolvata kitaransa kuntoon. kulttuuriloukko.fi

To 22.11. Virtuoosiklubi - improteatteria
Klo 19-21
Marraskuussa Virtuoosiklubin lavalle nousee jälleen kaksi improryhmää! Eli tuplasti hauskaa yhden hinnalla! Tapahtumassa on lyhyt väliaika ja klubin kahvio on auki ennen esityksiä sekä väliajalla. Lämpimästi tervetuloa marraskuun klubillemme synkkyyttä ja kaamosta pakoon! :)

Liput vain 5 €
Tapahtuma Facebookissa

Pe 23.11. DiDa goes Oranssi - Disability Day Art & Action
Klo 18-00
Marraskuinen perjantai-ilta saa piristysruiskeen, kun DiDa tuo Suvilahden Oranssille mielenkiintoisen kattauksen esittävää ja visuaalista taidetta. Kutsumme kaikki lämpimästi mukaan nauttimaan tunnelmasta ja viihtymään yhdessä. DiDa - Disability Day Art & Action tuo vammaisia ja vammattomia yhteen taiteen, kulttuurin ja yhdessä tekemisen äärelle. Tapahtuman kautta halutaan tehdä tunnetuksi kansainvälistä vammaisten päivää ja tähän liittyviä kysymyksiä ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta. DiDa tuo esiin vammaisten tekijöiden osaamista ja muovaa asenteitamme.

18-18.30 ATLAS-KEHON KARTASTO: Esitys ravistelee teatterin keinoin valmiita kategorioita, joilla vammaisten ihmisten kehoa ja olemusta usein määritellään. Esitys on kannanotto jokaisen ihmisen oikeudesta olla oma itsensä.
18.50-19.05 MINISPECTACLES NICE AS PIES: Moniaistinen elokuvateos, jossa pohjoisafrikkalaiset pakolaiset rypyttävät ensimmäistä kertaa karjalanpiirakoita. Sisältää soveltavaa kuvailutulkkausta, äänikuvailua, huulioita ja onomapoetiikkaa.
19.15-19.20 POJAT RAKASTUU: Videotaideteos, joka käsittelee rakkautta ja rakastumisen tunnetta.
19.30-21 WHEELS OF FREEDOM: Hullut unelmat, vapaus ja yhdenvertaisuus kiteyttävät elokuvaa Ville Jaarannosta, joka lähtee sähköpyörätuolillaan matkalle Euroopan halki.
21.30-22 OPRI: Musiikkiesitys mielenterveysongelmien kanssa elämisestä.
22.10-22.15 MR. ANDU: Itse sanoitettu rap-esitys rakkaudesta.
22.25-22.55 ELVIDO: Suomen ensimmäinen pyörätuoliräppäri, jonka omaelämänkerralliset sanoitukset koskettavat varmasti jokaista kuuntelijaa. Katso ihmistä – älä tuolia.
23.05-23.45 MC KOO: Pääesiintyjänä suosittu räppäri MC KOO, kenen kappaleet ”Kuuma Mimmi” ja ”Kolamies” ovat keränneet satojatuhansia kuunteluita suoratoistopalveluissa. Keikat ovat täynnä energiaa, ja livekattaukseen kuuluu lisäksi Lilli Aro ja Lossi T.

Lisäksi koko illan voit nauttia lahjakkaan Juhana Lehikoisen Juharkuu-teoksesta ja Tuija Räisäsen upeista maalauksista. Tapahtuman juontaa: Eero Herranen ja Sanni Purhonen. Vapaa ja esteetön pääsy!
Tapahtuma Facebookissa

*****

La 24.11. FemF 2018 - Feministisen foorumin päiväohjelmaa Oranssilla
Klo 10-18
Feministinen foorumi, FemF on pian taas täällä! FemF on kokonainen päivä täynnä feministisiä keskusteluja, luentoja, työpajoja, taidetta ja musiikkia.

Tämän vuoden Foorumin teemana on rajat. Rajat ovat konkreettisia tai kuviteltuja ääripintoja todellisten tai kuviteltujen asioiden välillä. Rajoja voidaan asettaa, ylittää, tai rikkoa. FemF 2018 tutkii rajoja erilaisista näkökulmista. Rajat ovat keskeisiä feminismille ja feministeille: tarkastelemme niitä ymmärtääksemme, mitkä rajat vaikuttavat meihin kielteisesti ja mitkä ovat välttämättömiä oman ja yhteisöjemme hyvinvoinnin kannalta. FemF on sitoutumaton ja vapaaehtoisvoimin järjestettävä tapahtuma, joka pidetään nyt kuudetta kertaa. Foorumi on maksuton, monikielinen ja avoin kaikille. Noudatamme tapahtumassa turvallisemman tilan periaatteita.

femf.net
twitter.com/femfhki
instagram.com/femfhki
Tapahtuma Facebookissa

Ma 26.11. - su 2.12. ORANSSIFEST 2018
Oranssi ry:n oma jokavuotinen päätapahtuma kokoaa yhteen monipuolisen ja rämäkkään kattauksen Oranssilla vuoden mittaan toiminutta nuorta kulttuuria. Festivaali sai alkunsa vuonna 2008 Alppipuistossa, ja siirtyi sieltä Teurastamon kesäpihan kautta lopulta Suvilahteen yhdistyksen omiin tiloihin. Tällä kertaa ohjelma on tämän suuntainen:

MA * Maanantaikahvila HAPPY MONDAYS - parhaita herkkuja pöytään
TI * Oranssin avoimet sirkustreenit super special
KE * Girls Rock! Finlandin LIVE-ilta: Sipilän serkut (+tba)
TO * LIVE: Elsi Sloan (levynjulkkarit), Platoninen Vuosi & Hauser Orkester
PE * Dragia, improteatteria, naurujoogaa ja jotain
LA * LIVE: Tryer, Yves Saint, Rime, Mymmelins (+tba)
SU * LIVE: Meriheini Luoto & Zach Rowden -duo, Junkka-Poika & Stokastinen, Säröllä, tuonnen. Ja sunnuntaina päivällä ois vielä Loukon järkkäämät DIY-joulumyyjäiset!

Tarkempi ja alati täydentyvä ohjelma, aikataulut ja keikkailtojen lippujen hinnat kerrotaan kunhan osataan! oranssi.net/tapahtumat


Muu avoin toiminta:

Maanantaisin 5.-26.11. Maanantaikahvila HAPPY MONDAYS
Klo 15-21
Maanantaikahvila HAPPY MONDAYS on perustettu parempien maanantaiden puolesta. Oranssin ja Loukon yhteinen kahvila on auki joka maanantai 15-21. Vegaaninen kahvila toimii kolehtiperiaatteella - maksa jos voit! Kahvilan ohessa on joka viikko vaihtuvaa ohjelmaa, johon saa osallistua jos huvittaa. Osallistuminen on aina maksutonta, ja talo tarjoaa materiaalit. Kahvilaa varten on kerätty Hyvin Pieni Zine Kirjasto, jota voi lukea paikan päällä ja halutessaan kartuttaa omilla pienlehdillä tai sarjakuvilla. Asiaton oleskelu sallittu!
Marraskuun Happy Mondays -ohjelmassa:

Tapahtuma Facebookissa

Tiistaisin 6.-7.11. Oranssin avoimet sirkustreenit
Klo 18-21
Perinteiset Oranssin sirkustreenit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia tapahtumia. Omia välineitä suositellaan tuomaan mukaan, mutta jos et omista, niin tule silti rohkeasti paikalle ja kysy lainaan. Mitäänhän ei ole pakko tehdä, eikä sitoutua mihinkään, joten älä epäröi ja tule messiin!
Lisätiedot: leo.kaipiainen(at)sirkusmagenta.fi.

Tapahtuma Facebookissa