Olet täälläTapahtumia / Pixelache-festivaali: Local & Decentralised

22.24.9.2017

PIXELACHE-FESTIVAALI: LOCAL & DECENTRALISED
22.-24.9.2017, Suvilahti

Vuoden 2017 Pixelache-festivaali kokoaa yhteen tarinoita paikallisesta ja hajautetusta hallinnosta. Festivaaliohjelman rungon muodostaa jokaisen tapahtumapäivän iltana klo 18-21 järjestettävä yleiskokous, jonka kattoteemana on siirtymä pääomakeskeisestä talousmallista kohti hajautettua ja vertaisuuteen perustuvaa resurssien jakamista. Festivaalin yleiskokoukset ovat kaikille avoimia ja tarjoavat kohtaamispaikan paikallisille aloitteille, jotka käsittelevät eri aloilla tapahtuvaa vallan hajauttamista.

Pixelache-festivaaliohjelma sisältää laajan valikoiman työpajoja, jotka käsittelevät mm. ekologisia kysymyksiä, kierrätystä, yhteisiä (’commonseja’) ja solidaarisuustaloutta, kulttuurista koodaamista ja demokratiaa. Olennaisen osan festivaalia muodostaa iltaohjelma, joka sisältää kuvataidetta, musiikkia ja juhlia. Myös Suvilahden vakiintuneet vuokralaiset ja Pixelachen jäsenet antavat merkittävän panoksensa festivaalin pääohjelmaan.

Yksi Pixelache: Local & Decentralised -festivaalin pääteemoista on kaupunkisuunnittelu, jonka mukaisesti paikallisia toimijoita kutsutaan mukaan suunnittelemaan tilapäistä uutta tapahtumatilaa Helsinkiin.

Festivaalin työpajat: 19.-24.9.2017, Oranssi (Valvomo, rakennus 11) ja Huilaamo (rakennus 9)

Festivaalin avajaiset: 22.9.2017 klo 17.00, Oranssi (Valvomo, rakennus 11)

Oranssin vieressä sijaitseva sauna lämpiää festivaalivieraille joka ilta (tuo mukanasi oma pyyhe!).

Festivaalin ohjelma sopii perheille ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

festival.pixelache.ac