Olet täälläTapahtumia / Pixelache-festivaali: Local & Decentralised

22.24.9.2017

PIXELACHE-FESTIVAALI: LOCAL & DECENTRALISED
22.-24.9.2017, Suvilahti

Vuoden 2015 Living Spaces ja vuoden 2016 Interfaces for Empathy -teemojen jälkeen Pixelache 2017 kokoaa tarinoita paikallisesta ja hajautetusta hallinnosta. Haluamme tarjota paikallisille toimijoille kohtaamispaikan, jossa keskustella kokemuksista siirryttäessä pääomakeskeisestä talousmallista kohti hajautettua ja vertaisuuteen perustuvaa voimavarojen jakamista.

Paikallinen ja hajautettu päätöksenteko vaikuttaa voimistuvan siellä, missä yhteisöllinen suunnittelu ja kouriintuntuva joukkovoima yhdistyvät. Paikallinen ja hajautettu -teema materialisoituu Suvilahdessa mallityömaana 15.-21.9. järjestettävissä Kierrätysolympialaisissa siihen osallistuvien joukkueiden toimesta. Työmaan rakennelmat nousevat muiden jo olemassa olevien tee-se-itse -alueiden, kuten skeittiparkin rinnalle, luoden tapahtumien virtaa ja keskustelupaikkoja festivaalille.

Nuorisojärjestö Oranssi ry:llä on merkittävä rooli festivaalikumppanina. Se isännöi sekä esi- että varsinaisia festivaalitapahtumia tiloissaan 18.-24.9. välisenä aikana. Tämän lisäksi Suvilahden vakiintuneet vuokralaiset ja Pixelachen jäsenet antavat merkittävän panoksensa festivaalin pääohjelmaan.

Festivaali sopii perheille, ja sinne on vapaa pääsy.

Festivaalin tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

festival.pixelache.ac